Geriausias pasaulio someljė Enrico Bernardo per trisdešimt metų aplankė geriausius Prancūzijos vynuogynus ir tuo pačiu atrado keletą inovatyviausių vyndarių. Norėdamas parengti šią knygą ir visą „Assouline“ seriją „Vynas ir kelionės“, Bernardo penkeriems metams leidosi į pasaulinį vyno turą, iš kurių vienerius metus jis praleido Prancūzijoje. Jis praleido keletą mėnesių Šampanėje, Ronos slėnyje, Elzase, Juroje ir kituose užburiančio kraštovaizdžio šalies regionuose.
„Wine & Travel France“ pakvies skaitytojus į kelionę po vaizdingą Prancūzijos kaimo kraštovaizdį, kur jie galės pamatyti žinomus vynuogynus ir atrasti vietinius brangakmenius: istorinį restoraną, ramų turgų ar staigmenų kupiną vietinę šventę. Ši knyga priklauso naujajai „Assouline“ serijai „Vynas ir kelionės“, kurios tikslas – ištyrinėti skirtingas vietas, žvelgiant iš vyno turizmo perspektyvos. Šiame leidinyje pristatoma dvylika regionų, kurie formuoja žymųjį Prancūzijos vyno paveldą, kartu pateikiant linksmus anekdotus ir privalomų aplankyti vynuogynų sąrašą.
APIE AUTORIŲ
Enrico Bernardo tapo žymus, dirbdamas „Four Seasons George V“ restorane „Le V“ Paryžiuje, o 2004 m. buvo apdovanotas geriausio pasaulio someljė vardu. Jis yra įkūręs ir turėjęs keletą restoranų, kuriems suteiktos „Michelin“ žvaigždės. Juose pagrindinis dėmesys skiriamas tobulam vyno suderinimui su kiekvienu patiekalu. Bernardo konsultuoja maisto, vyno ir gyvenimo būdo įmones iš viso pasaulio ir yra parašęs keletą knygų, pavyzdžiui, „The Impossible Collection of Wine“ (2016), „La Sagesse du Vin“ (2021) ir „The Impossible Collection of Champagne“ (2022). 2018 m. jis leidosi į vynų kelionę po pasaulį, kad praplėstų savo žinias šioje srityje ir atrastų naujus talentus.
Iliustracijų skaičius: daugiau kaip 400
Kalba: anglų k.
Išleista 2024 m. spalio mėn.
Išmatavimai: plotis 25 x ilgis 33 x storis 3 cm
Viršelio medžiaga: lininiai kieti viršeliai
ISBN 9781649803849
Svoris: 2,268 kg
Autorius: Enrico Bernardo